De ce să mergi la nutriţionist?

  Păstrarea unui organism sănătos şi a unei greutăţi corporale ideale reprezintă o provocare pentru fiecare dintre noi la aproape orice vârstă. Toţi simţim, la un moment dat, să facem ceva ca să fim mai în formă din punct de vedere al aspectului fizic, dar şi al sănătăţii.

  Rezolvarea acestei provocări  nu este  la întâmplare, pe forumuri sau pe paginile de socializare. Soluţia este chiar în cabinetul medicului nutritionist. Acesta are studii superioare de specialitate, care îl ajută să evalueze corect  starea ta de nutriţie. De asemenea sprijină pacienţii care au afecţiuni severe  şi oferă diete personalizate corelate cu schemele de tratament medicamentos. Mai mult, acesta poate realiza un plan nutriţional personalizat pentru a corecta denutriţia sau dezechilibrele metabolice.

  TOP 3 situaţii când este nevoie să mergi la nutriţionist:

1. Ai diabet, hipertensiune arterială sau te confrunţi cu alte boli cronice

  În acest caz vei primi recomandări pentru o dietă echilibrată bazată pe consumul de legume, fructe, lactate degresate, cereale integrale, carne slabă. Mai mult, îţi va limita cantitatea de sare printr-un aport de maximum 2.400 mg de sodiu pe zi, iar schimbările stării tale de sănătate vei vedea că nu vor întârzia să apară.

2. Vrei să te îngraşi sau vrei să slăbeşti

  În ambele situaţii regimurile urmate după ureche nu funcţionează pe termen lung. Aşadar, cel mai bine este ca un specialist în nutriţie să îţi stabilească și să monitorizeze un plan alimentar bogat în calorii dacă vrei să te îngraşi, fără să îţi afectezi organismul şi să te dai peste cap, sau un plan alimentar sărac în calorii, ca să slăbeşti frumos şi armonios, fără riscul de a pune dublu înapoi.

3. Vrei să îmbunătăţeşti stilul de viaţă al familiei tale prin alimentaţie echilibrată

  Pe parcursul unei zile suntem prinşi cu activităţi multiple atât la job cât şi acasă, mâncăm când şi cum putem, iar la calitatea alimentelor nici nu ne mai gândim. Începem să ne punem semne de întrebare abia atunci când ne simţim obosiţi, răcim frecvent, ne confruntăm cu balonări, constipaţie, insomnie sau lipsă de concentrare la activităţile zilnice. În acest moment ne gândim că ar fi bine să facem nişte îmbunătăţiri în ceea ce priveşte stilul de viaţă şi alimentaţie.

 Prin urmare, oamenii în general fac nişte schimbări când apare o boală, o durere sau au pierdut  energia şi vitalitatea de altădată. Din experienţă, pot să spun că este mai avantajos să previi decât sa tratezi o afecţiune, atât din punct de vedere al timpului cât şi financiar.

  În concluzie, dacă îţi doreşti o îndrumare corectă, dacă vrei să îți creezi noi obiceiuri alimentare care să te ajute să-ți menții sănătatea și vitalitatea, vino la NUTRIMEDICAL, unde vei învăţa să faci cele mai bune alegeri alimentare pentru tot restul vieţii.